anbefaling,  Anne,  Mad,  opskrift,  yumyum

Hønemor falder i gullaschgryden (en opskrift af den gode slags)


Kan du lide grydestegt kylling, med kartofler og agurkesalat? Og er du tilmed fan af gullasch med silkeblød kartoffelmos? Er fornemmelsen af mør, “høns i asparges” lige dig?
Så er jeg sikker på kommende opskrift er noget for dig! For her får du alle tre herligheder i en.

Ovenstående billeder stammer fra mit mandagsbesøg hos vores forældre, hvor vores skønne Lillesøster E tryllede i køkkenet. Opskriften er hendes egen, og det smager intet mindre end fantastisk. Tilmed passer retten mere eller mindre sig selv, indeholder få ingredienser og kan boble i timevis, eller klares nemt og hurtigt. Ret så smart – og med fruens hjemmesyltede agurker som prik over i’et, er det ikke et øje tørt.

Opskriften får du her:Søster E’s kyllingegryde:

(5 personer.)

Ingredienser:

1 kg kyllingebryst.

4 mellemstore løg (gerne blandede slags, som hvide løg, skalotte og rødløg).

4-5 store gulerødder.
1 skefuld paprika.

Hvedemel + vand til jævning.

Salt, peber efter eget ønske. 


Tilbehør:

Kartoffelmos (2,5 kilo bagekartofler, mælk, smør – skræl, kog, mos, smag til = done.)

Hjemmesyltede agurker (eller hjemmekøbt, hvis det skal gå stærkt – de 20 minutters kyllingekogetid, er godt givet ud – og så er de stadig med lidt bid, når retten serveres)


Fremgangsmåde:

Kyllingefiletterne halveres og dækkes akkurat med vand i en gryde – tilsæt dernæst en skefuld salt. Kog kødet i cirka 20 minutter til det er mørt og gennemstegt. Dernæst fiskes kyllingen op, mens fonden slumre videre på varmen. 
Den let afkølede kylling rives nu det fra hinanden med to gafler – pas på, det er pænt varmt. (Sørg for at strimlerne er fine, lange og trevlede, som vi kender dem fra pulled-pork).
Hæld dernæst kyllingevandet over i en beholder. Stænk gryden med olie og svits de hakkede løg, inden de finskårne gulerødder tilsættes. Tilsæt dernæst kyllingefonden, paprika, samt den itu-revne kylling – suppler evt. med mere vand.
Lad suppen koge op, hvorimens du under omrøring tilsætter jævning. Tilsæt dernæst friskkværnet peber og rigelig salt, så hatten passer.God fornøjelse!7 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *