A,  lækkerier,  opskrift,  yumyum

Kikærtegryde med søde kartofler & frisk æble.

Vegetarisk onepot, veggiecurry, Aloo Gobi – kært barn har mange navne.

Herhjemme fik Skægaben nævnt, at han godt gad, at vi lavede flere vegetariske tiltag, og i samme ombæring talte vi om, at det var længe siden, at vi havde spist indisk.

Så med det i tankerne, købte jeg kort efter lidt rekvistitter, til at følge retten her til dørs, med hjemmets køleskabsrester. Meget simpelt og med fokus på få indgredienser.

Resultatet blev en virkelig smagfuld, mildt krydret og smørblød gryderet, som varmede og mættede utrolig meget.

Derfor er det hele lidt på slum, og lægger du fx inde med broccoli og squash, fremfor rød peber og blomkål, så er det et fedt.

Desuden har du mad på 25 minutter og det holder altid, når det skal være nemt.

Kikærtegryde med sød kartoffel og frisk æble:

Ingredienser:

0,5 stor, sød kartoffel

1 løg

2 store gulerødder

200 gram valgfrit grønt (her rød peber og blomkål)

2 fed hvidløg

0,5 æble

1 ds. kokosmælk (450 ml)

3 spsk. ketchup (ellers en lille dåse tomatpure og en skefuld sukker)

1 ds. drænede kikærter (240 gram)

Krydderi efter ønske, her: Tre skefulde ‘marsala curry’-blanding (almen gul karry, eller rød karrypasta kan også snildt gøre det), salt og tørret citrongræs (lidt lime/citronskal er også et bud).

Evt. tilbehør: Groft brød, hytteost/cremefraiche/raijta og et friskt, sprødt æble i tern. Er du til ris eller naan, så vælger du bare det.

Fremgangsmåde:

Snit alt grønt i små tern, riv det halve æble, og sæt dem til side. Tænd da op for en dyb gryde, på middelhård varme og brænd krydderierne og hvidløget af i 30 sekunder, før grøntsagerne/æblet tilsættes, og vendes deri, i et par minutter.

Tilsæt nu kokosmælk og evt. lidt vand så grøntsagerne dækkes, samt salt og peber. Retten koges nu ind, gerne uden låg, i 10-15 minutter til grøntsagerne er møre. Rør med jævne mellemrum.

Jævn hernæst med ketchup/tomatpure og evt. lidt meljævning, smag til med salt og krydderi – den må godt have lidt spark i. Hæld så slutteligt kikærterne i, vend og skru ned på middeltemperatur.

Så kan de lige få varmen, mens du luner brødet og skærer et æble i tern.

Rettens serveres herefter i dybe tallerkner – evt. som her med brød, æbletern og et par skefulde hytteost, helt solo som den er, eller med dit eget favorittilbehør.

Velbekomme?

Mere sulten? Prøv Fars vintergryde med syltede græskar, K’s fromagekage, min kartoffelsuppe med spicy brydebrød, eller måske en cremet irsk stuvning?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *