ferie,  Hvad med dig,  Hyggeligheder,  Jeg glæder mig til,  Jubiii,  K

Hvor skal du på ferie henne i år – og hvorfor?

Så er sommerferien for i år bestilt – og vi glæder os. Vi plejer ikke som sådan, at rejse på sommerferie sammen, os tre søstre, men i år bliver anderledes. Almindeligvis tager vi en Flensborgtur i foråret alle tre, så tager A og jeg altid en efterårsferie sammen – og en enkelt gang har den mindste E også været med mig, en tur i Hamborg, på vinterferie. Det fungerer fantastisk og vi elsker det. I år var vi dog så heldige en dejlig sum penge af vores dejlige forældre. En lille arv om man vil, fra vores lille farfar, der gik bort sidste år.
Han var også altid en god for et par hundrede, når vi tog på ferie – vinlommepenge. Den slags satte han nemlig også pris på.

Denne gave blev leveret ved morgenbordet juleaften. Der var både indlagt en quiz og en skattejagt, før pengene var i vores hænder. Vi er heldigvis ingenlunde for gamle til den slags, og gik op i det med vild begejstring alle tre.
Pengene blev leveret som et tilskud til året ferie. Det betød selvfølgelig også, at året tur går en lille smule længere væk end Flensborg. Vi napper nemlig en lille bitte flyvetur denne gang. Vi lander i Standsted tirsdag formiddag, for at tilbring 2 små døgn i Watford.

Du har muligvis allerede hørt om byen? Enten, hvis du læser med her på adressen, og har gjort det i nogle år? Eller, hvis du også er fan af ham der Harry Potter? Det er nemlig byen, hvor man har mulighed for at se ‘The Making of Harry Potter’ Warner Bros. Studio Tour.
Turen tog A og jeg i november 2014, og vi har drømt og tilbage lige siden. Det bliver så i år, at den drøm går i opfyldelse – og så ovenikøbet med lillesøster under armen. Finere kan det ikke rigtigt blive.
A og jeg forsøgte forgæves at få billetter, da vi besøgte London i efteråret. Vi var dog alt for sent ude. Så vi ser frem til, at få rådet bod på den fejl.

(Har du lyst kan du se vores feriedagbog fra Watford her, her, her og her)

Den lilleste søster har fødselsdag på ankomstdagen, så det skal fejres med drinks og lækker mad – ikke langt fra, hvor vi har lejet en studielejlighed med fint køkken og et badekar. Resten af tiden skal gå med shopping, sladder, Harry Potter, mere shopping, masse lækker mad og den slags grineflip, som giver ondt i maven. Tiden skal nok få ben at gå på, men til gengæld kan man jo godt tillade sig, at lege en smule millionærer, når man ikke har flere dage at ruinere sig selv i. Det ved alle.

Vi glæder og i hverfald kolossalt, og kan næsten ikke forstå vores held. Særligt ikke, da vores lille moar insisterede på, at betale vores billet til Warner Bros. studio. Hun er fandme altid så sød.

Så nu vil vi gerne høre fra dig, kære læser. Hvor skal du på ferie i år? og hvorfor?


Vi kunne sagtens bruge noget inspiration – både til de kommende år, men også til vores efterårsferie. Lige nu snakker vi Barcelona, Østeuropa eller måske et smut til Innsbruck.

10 Comments

 • Linedanser

  Det lyder skønt – og man skal rejse på ferie med sine veninder, har jeg lige læst, for så bliver man lykkeligere, gladere, sundere og alt mulig andet godt 😀 God tur – glæder mig til at læse om den!

  VI er sådan nogle skiferietyper, der bruger pengene på ture til bjerge og sne, og i næste-næste uge tager vi til Trysil for at leve den drøm ud 🙂 Til gengæld bliver sommerferien enten staycation, eller et smut rundt i Danmark. Her er nu også så dejligt.

  Til gengæld har vi en opsparing i ovnen til på et tidspunkt at tage to-tre måneders orlov, rejse til Australien, købe en autocamper og køre rundt i dette skønne, fantastiske land – gerne mens vores søn stadig godt gider rejse med os på ferie 😉

  • venterpaavin

   Tak – det bliver så godt!??
   Skiferie har jeg aldrig forsøgt mig med – sport og kulde er noget af det værste jeg kan forstille mig? men hver sin smag – og fedt I har noget som sætter pris på sammen.
   Spændende med Australien! Det lyder som noget af et eventyr?

   – K

 • Birgitte

  I år skal jeg et smut til Berlin, mens den ældste er på Roskilde Festival. Og bagefter skal vi alle på charterferie til Korfu, Grækenland. Det er ved at være sidste udkald, hvis vi alle skal afsted. Mine unger er snart så store, at de højst sansynligt ikke gider rejse med min mere 😉 kh. Birgitte

  • venterpaavin

   Berlin vil jeg også så gerne besøg – begge søstrene har været afsted der til i forskellige sammenhænge, hvor jeg har holdt mig til Hamborg. Der har jeg været 4 gange, og drømmer mig til tider tilbage igen?
   Vores forældre er efterhånden også så gamle, at de også hellere vil på ferie uden os??

   – K

 • Rebekka

  Vi overvejer Stockholm – med toget fra København (tager ca. 5 timer).
  Grunden til Stockholm er, at vi ikke behøver at flyve dertil. Så af hensyn til miljøet faktisk.

  • Venterpaavin

   Det er også en rigtig god ting – og en af grundene til, at vi en del år har ferieret i Tyskland. Der kan man nemlig tage toget, hvilket er den dejligste måde at rejse på, hvis du spørger mig☺️

   – K

 • Piskeriset

  Det lyder megahyggeligt! Vi besøgte også HP-udstillingen for en række år siden, og den er fantastisk!

  Vi skal på forårstur til Belgien sammen med et vennepar, hvoraf den ene er belgier, så hun vil stå for en del af planlægningen. Jeg glæder mig ret meget – har aldrig været i Belgien før, så det bliver ret spændende. Og så tror jeg, at de er ret hyggelige at rejse med 🙂

 • rijaH

  Helt tilfældigt i forbindelse med noget arbejde faldt årets sommerferiedestination på Samsø. Sidste år var jeg i Jylland, omkring Horsens, med sønnen og tænkte det ville være lidt mere spændende med en sejltur end bare over broen, som vi har været så mange gange. Plus han skal til Spanien med faren, så han både kommer ud og sejle og flyve.. Så er der jo lidt at fortælle i klassen efter sommerferien 😀 Men jeg har fundet en fin lille airbnb direkte ned til havet, som jeg håber på bliver et hit. Det er en meget kort tur, da jeg kun har 1½ uge med ham, så må man jo presse ind hvad man kan. Så det bliver Samsø, en tur til en af hans klassekammeraters sommerhus ved Vig og derfor også en tur på festivalen og Sommerland Sjælland.. Så det glæder jeg mig meget til og han gør bestemt også 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *