blogleg,  fjoller,  kender du det,  snaksnak

5 spørgsmål til din søster #6

Så gik der et halvt år med søster-interviews – er I stadig fans?

Vi elsker dem i hvertfald endnu, så I slipper nok ikke helt for dem, uanset om I kaster roser eller ris i vores retning.

A spørger K:

Hvis du skulle begynde på et aftenskolehold i morgen, hvilke tre var så mest sandsynlige, du ville vælge?

  1. Keramik – jeg kigger faktisk ofte på keramikhold, men de harmonerer ofte dårligt med aftenarbejde. Jeg gad bare lidt godt.
  2. Iværksætterkursus. Hvis der altså findes sådan et? Jeg vil gerne blive klogere på det område.
  3. Sang. Måske. Jeg har sunget som barn i mange år og i flere forskellige kor. Jeg elskede det, og går stadig den dag i dag og skråler dagen lang.

Hvad ville du ønske, du aldrig havde overværet?

Efter 10 år i hjemmeplejen har jeg en liste så lang, at jeg burde få en form for medalje for det. Alligvel er det de pinlige situationer, som når fremmede sviner servicepersonale til, folk fremstår grådige og agressive, og alle de dårlige vitser, som har brændt sig fast i mit sind.

Hvilket er dit favoritkrydderi?

Salt! Jeg er et kæmpe saltsvin – dvs. typen der salter mad, hun ikke har smagt på. Hvis salt ikke er et krydderi må jeg nok sige spidskommen.

Hvornår blev du sidst overrasket og hvordan?

Da jeg indså, hvor meget el mit oldgamle køleskab sluger. Føj! Det er godt nok fra 1832, og blev kun mit fordi, at vores farfar forstod sig på, at småtrue de stakkels gårdmænd. Men alligevel, fuck. Jeg skal så meget have fundet en ny løsning snarest.

Hvad er dit yndlings skønhedsprodukt, som du nødig undvære?

Jeg gad godt, at jeg havde en liste så lang med tusinde lækre produkter, men kan knap nok tage mig sammen til at redde hår hver dag. Til gengæld indrømmer jeg gerne, at jeg ville være ret ked af, at undvære øjenbrynsfarven. Synes jeg ser tosset ud uden.

K spørger A:

Hvem er sjoveste?

Begge mine søstre er nogen af dem, der kan få mig til grine højest. Men Skægaben og mine veninder, er alle sammen enormt sjove – selvfølgelig – hvem i al verden samler på umorsomme folk?

På TV synes jeg stadig Mandril-Aftalen holder hårdt – dertil er Deadpool og Guardians of The Galaxy også to film, der altid får mig til at le uhæmmet. I bøgernes verden er Fredrik Bachmann tilgengæld den ukronede konge – med skarp konkurrence fra udenlandske Rick Riordan og Marian Keyes.

Hvor bruger du flest af dine lommepenge?

Når jeg er på ferie – spiser aldrig standardmorgenmaden på hotellet, slukker tørsten i vand fra hanen, eller dropper ideen om at udforske ukendte steder pga. entrépris, fordi jeg ikke ved, hvad jeg får for pengene – skal der være fest, så lad der være fest. Helst også ink. bobler.

Hvilken tegneseriefigur ligner du mest?

En blanding af Tigerdyrets kropssprog (når humøret er højst og jeg er grænsende til euroforisk), Bell’s læselyst (ser ligeså forelsket ud på biblioteket, som hun), Hades sarkasme (når jeg føler, jeg er omringet af idioter), Kuzcko’s stemmeføring (når jeg fortæller historier, hvor jeg for alvor slår mig løs som interessant) – og nårh ja, så ligner jeg nok lidt Morf fra Skatteplanten, når nogen siger “såååå’ der mad”.

Hvornår er det sværest at være menneske?

Når skæbnen er uretfærdig og uforudsigelig, og det går udover dem jeg holder af, hvor min position er, at være delvis støttende og delvis magtesløs.

Hvorfor et lille hus i en stor byen og ikke et stort hus, i en lille by?

Her vil københavnere og århusianerne nok dø af grin over, at betegne Aalborg som en stor by. Men jeg har det bedst der, hvor jeg er omringet af liv, oplevelser og hvor spontanitet kan råde. Hvor jeg kan være på Nytorv ved gågaderne på 10 minutters cykeltur, kiosken aldrig lukker, og man kan drøne til spontan venindekaffe, rødvin i parken eller ind og se en film på få øjeblikke. Og så er vores forældre blot er en bustur væk, og mit arbejde kun 6,5 km’s tråd i pedalerne. Samtidig har de 154 kvm murmestervilla alt, vi synes et hjem skal rumme, af hjerterum, franske døre, stuk og æbletræ i haven.

Så jo, man kunne også bare få et kørekort, et nedlagt landbrug ude bag Støvring, samt en hjemmehobby, eller fx en skemalagt hverdag, uden behov for de helt store udsving – det er jeg sikker på, nogle trives med, og det er jo dejligt. Det er bare slet ikke mig.

Fik du læst de andre søstre-krydsforhør? Ellers så finder du dem her: 1#,#2, #3, #4 & #5

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *