anbefaling,  E,  fråd,  Griskhed,  Jubiii,  K,  lækkerier,  Mad,  opskrift

Brændende kærlighed med et twist – ala E

Jeg har spist aftensmad hos den lille E i aften. Hun laver altid fantastisk mad, og idag var ingen undtagelse. Jeg havde fået lov til, at vælge menuen, forkælet som jeg er. For nogen tid siden sendte hun pralebilleder af den vildeste ostekartoffelmos i vores fællestråd, og siden har jeg drømt om den om natten. Så jeg var ikke i tvivl om menuen, da der var frit valg.

Og jeg blev slet ikke skuffet! Tværtimod sang mine smagsløg af fryd. Jeg er helt solgt. Og har, på den insisterende måde, lokket opskriften ud af hende. Så jeg – og måske du? – kan forsøge at genskabe succesen.

Brændende kærlighed med et twist

Til ca. 3 personer

Ingrediensliste

  • 1,5 kg bagekartofler
  • En pakke bacon a 200 gram
  • Et bundt forårsløg
  • En pakke cocktailpølser eller chorizostykker
  • Revet ost efter eget valg. Her er der brugt parmesan, mozzarella og cheddar. Til denne opskrift er der brugt cirka 50 gram parmesan, små 150 gram mozzarella og 50 gram cheddar
  • Mælk
  • Smør, kan undlades
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl kartoflerne, skær dem ud i små stykker og sæt dem så i en gryde m. salt og bring dem i kog
  • Svits bacon på panden, mens du skærer forårsløg ud
  • Bacon og forårsløg sættes nu i hver sin skål
  • Hvis du vil have cocktailpølser til retten, så steg disse ved lav til mediumvarme i baconfedtet. Når de er færdige, kom dem i en skål m. sølvpapir over, så de holdes varme
  • Hæld vandet fra de færdige kartofler og kom den mængde mælk og smør ned til dem, som du selv bryder dig om. Pisk det nu med elpisker
  • Tilsæt nu den ønskede ost, samt salt og peber. Pisk nu endnu engang til det bliver den ønskede konsistens

Hvis du er et osteøre, som undertegnet, bør du virkelig ikke snyde dig selv for denne ret.

God fornøjelse!

One Comment

  • Ellen

    Det er altid skønt at blive inviteret til god og velsmagende mad – og kartoffelmos med masser af ost (og æg og smør) ER virkelig bare mums. Ikke så godt for taljemålet, måske, men godt for smagsløgene og sjælen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *